Манчестър Сити сломи мечтите на Бърнли на старта на Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ерлинг Холанд отново блесна

Шампиона на Англия от миналата кампания Манчестър Сити разби като гост новака Бърнли с 3:0 на старта на новия сезон във Висшата лига. Макар “гражданите” да не бяха докрай убедителни в изявите си, те стигнаха до напълно заслужени три точки.

Манчестър Сити откри още в 4-ата минута след попадение на Ерлинг Холанд. Норвежецът засече пас с глава на Родри в наказателното поле и показа, че не е загубил формата си от миналия сезон, както мнозина смятаха след слабите му изяви в контролите преди началото на сезона.

В 36-ата минута Холанд затвори опроверга и останалата част от критиците си с втория си гол в мача. Той се оказа на точното място при поредната добра атака на “гражданите” и с мощен удар с по-слабия си десен крак вкара топката във вратата на безпомощния Джеймс Трафорд.

Крайното 3:0 бе оформено от Родри в 75-ата минута на мача. Тогава испанецът се възползва от суматоха в наказателното поле на Бърнли, след което прати топката в мрежата на домакините.

Това не бе мечтания старт на сезона за Бърнли, но не бе и неочакван. Шансовете на “виненочервените” бяха малки срещу отбора на Манчестър Сити, но въпреки огромната разлика в класите, те показаха добра игра, която могат да доразвият в остатъка от сезона.