google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ерлинг Холанд отново блесна

Шампиона на Англия от миналата кампания Манчестър Сити разби като гост новака Бърнли с 3:0 на старта на новия сезон във Висшата лига. Макар “гражданите” да не бяха докрай убедителни в изявите си, те стигнаха до напълно заслужени три точки.

Манчестър Сити откри още в 4-ата минута след попадение на Ерлинг Холанд. Норвежецът засече пас с глава на Родри в наказателното поле и показа, че не е загубил формата си от миналия сезон, както мнозина смятаха след слабите му изяви в контролите преди началото на сезона.

В 36-ата минута Холанд затвори опроверга и останалата част от критиците си с втория си гол в мача. Той се оказа на точното място при поредната добра атака на “гражданите” и с мощен удар с по-слабия си десен крак вкара топката във вратата на безпомощния Джеймс Трафорд.

Крайното 3:0 бе оформено от Родри в 75-ата минута на мача. Тогава испанецът се възползва от суматоха в наказателното поле на Бърнли, след което прати топката в мрежата на домакините.

Това не бе мечтания старт на сезона за Бърнли, но не бе и неочакван. Шансовете на “виненочервените” бяха малки срещу отбора на Манчестър Сити, но въпреки огромната разлика в класите, те показаха добра игра, която могат да доразвият в остатъка от сезона.