google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" направиха куп пропуски и изпуснаха дузпа при успеха с 1:0 над "чайките"

Манчестър Сити спечели с минималното 1:0 срещата от 18-ия кръг срещу Брайтън. Фил Фодън реализира в края на първата част, а „гражданите“ направиха няколко сериозни пропуска на „Етихад“, като в добавеното време на втората част Стърлинг изпусна и дузпа. След успеха Манчестър Сити измести от 3-ото място Лестър с 32 точки („лисиците“ са със същия актив, но с по-лоша голова разлика). Така „гражданите“ се доближиха на точка от втория Ливърпул и на четири от лидера Манчестър Юнайтед, но са и с мач по-малко от първите два тима. “Чайките” остават на 17-ото място с 14 точки.

Първото чисто положение на „Етихад“ дойде в 14-ата минута и беше на сметката на „гражданите“. Гюндоган изведе умело Кевин де Бройне на стрелкова позиция, но белгиецът не успя да преодолее Роберто Санчес.

В 24-ата при центриране отдясно Гюндоган стигна до топката на далечната греда и опита да намери съотборник, но нямаше кой да отправи изстрел.

Минута преди края на редовното време Де Бройне комбинира с Фил Фодън, той задържа добре на границата на пеналта и с точен удар в долния десен ъгъл откри резултата.

След почивката отново Сити имаше инициативата, като тимът на Пеп Гуардиола изпусна няколко чисти положения.

В 58-ата Марез не намери очертанието на вратата с диагонален шут отдясно.

Минута по-късно удар на Гюндоган беше париран от Санчес, а Бернардо Силва стреля в напречната греда при добавката.

В добавеното време Де Бройне беше фаулиран от вратаря в наказателното поле, за което домакините получиха дузпа, която беше пропиляна от резервата Стърлинг, който стреля от бялата точка силно над вратата.