Манчестър Сити засилва интереса си към Дани Олмо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Олмо e потенциален заместник на напускащия Рияд Марез

Според изданието Football Insider, офанзивният футболист на РБ Лайпциг Дани Олмо може да премине в Манчестър Сити и да замени алжирското крило Рияд Марез. След като вече помаха за сбогом на един важен играч това лято, тъй като Илкай Гюндоган отиде в Барселона след изтичането на договора му, носителят на требъл Манчестър Сити може да се изправи пред голяма реорганизация на своя отбор за следващия сезон, като Марез също е спряган за напускане.

Клубовете от Саудитска Арабия продължават да пръскат пари през трансферния прозорец. Очаква се Марез скоро да подпише с Ал Ахли и да смени обстановката. Но освен алжиреца, от “Етихад” може да си тръгнат Аймерик Лапорт, Жоао Кансело, Кайл Уокър и Бернардо Силва.

Въпреки че на Марез не се разчиташе толкова много да бележи голове през миналия сезон след пристигането на Ерлинг Халанд, той все пак остана важен играч на отбора на Пеп Гуардиола и допринесе с 15 гола и 13 асистенции. Смята се, че Сити са отчаяни да задържат Марез на стадион “Етихад”, което означава, че напускането му сега ще дойде като огромен удар за Гуардиола и неговия отбор.

Гуардиола е е дългогодишен почитател на испанския плеймейкър Дани Олмо. 25-годишният испански национал се превърна в един от най-търсените атакуващи полузащитници в Европа, след като впечатли както за клуба, така и за страната си през последните сезони. Той има впечатляваща статистика от 50 гола (21 гола и 29 асистенции) в 123 мача за Лайпциг във всички състезания. През миналия сезон той ба замесен в 16 гола от 31 мача в кампания, засегната от контузии.

Дани Олмо наскоро подписа нов дългосрочен договор с тима от “Ред Бул Арена”, който е до до 2027 г. Така че РБ Лайпциг не е под непосредствен натиск да продаде своята звезда, но ако Сити направи добра оферта, то испанецът може да потегли към Манчестър.