Манчестър Юнайтед е фаворит за подписа на Матайс де Лихт
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Английският гранд води в надпреварата за подписа на 24-годишния защитник на Байерн Мюнхен

Според информация на изданието Football Transfers, тимът на Манчестър Юнайтед има желание да подсили защитата си в близко бъдеще, като от “Олд Трафорд” са насочили поглед към нидерландския национал Матайс де Лихт.

24-годишният централен защитник не е щастлив в Байерн Мюнхен и е заявил, че ще напусне през лятото. Де Лихт беше звезда през тийнейджърските си години, тъй като нидерландският национал изведе клуба си от детството Аякс до полуфинала на Шампионската лига, докато беше само на 19 г. Тогава Аякс беше отбор, пълен с бъдещи суперзвезди, а той беше техен лидер.

Де Лихт се присъедини към Байерн Мюнхен през лятото на 2022 г. след тригодишен престой в италианския гранд Ювентус. Докато първият сезон вървеше по план за нидерландеца, нещата се промениха. Бившият капитан на Аякс падна в класацията на германския клуб при избора на стартов състав. Техният мениджър Томас Тухел предпочита Дайо Упамекано и Ким Мин-Дже да са в сърцето на защитата.

Де Лихт е запсал по-малко от 900 минути игра за баварците през този сезон. При скорошната им загуба с 0:3 от Байер Леверкузен, Ерик Дайър започна вместо нидерландския бранител, който беше неизползвана резерва. Липсата на игрово време разочарова 24-годишния футболист, който сега е нещастен в Мюнхен. Той обмисля смяна на клуба през лятото, а Ман Юнайтед може да бъде следващият му отбор.

Червените дяволи отчаяно се нуждаят от подсилване в отбраната. Те иамт проблеми в защита през текущия сезон поради контузии. Ерик тен Хаг иска да се увери, че ще има достатъчно дълбочина и качество в редиците си, за да направи следващата стъпка и отборът да се бори за титлата през кампанията 2024/25.