Манчестър Юнайтед и Тотнъм понесоха удар в преследването на Тапсоба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата тима от Висшата лига претърпяха сериозен удар в преследването на 24-годишния защитник на Байер Леверкузен

Според информация на изданието 90min, отборите на Манчестър Юнайтед и Тотнъм от известно време се интересуват от услугите на бранителя Едмон Тапсоба. И двата клуба искат да го добавят в редиците си през зимния трансферен прозорец, но Байер Леверкузен реши, че няма да продава играчи през януари.

Отправяйки се към октомврийската международна пауза, Леверкузен е на върха в Бундеслигата и иска да се бори за титлата до края на сезона под ръководството на Шаби Алонсо. В резултат на това те няма да продават важен играч през зимата. Това означава, че Байер Леверкузен е взел решение относно бъдещето на Тапсоба.

Тапсоба е в германския клуб от зимата на 2020 г. През последните няколко сезона той става все по-силен. И в този момент той е сред най-добрите млади защитници в световния футбол. В резултат на това има голям интерес към него и това е разбираемо. Манчестър Юнайтед е един от клубовете, които искат да го имат в редиците си.

“Червените дяволи” проявяваха интерес към футболиста още през летния прозорец. От “Олд Трафорд” обаче не успяха да сключат сделка за услугите му. Подобно беше положението и на Тотнъм, които също бяха свързвани с него. Те искаха да добавят Тапсоба към отбора си, но не успяха да постигнат голям прогрес в преговорите с Леверкузен.