Играчи от Удинезе, Монако и Тотнъм в трансферните планове на Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Доменико Берарди от Сасуоло и Георги Судаков от Шахтьор също са сред трансферните цели на "бианконерите"

Зимният трансферен прозорец е шанс за отборите да подобрят съставите си за края на сезон 2023/24. Италианският гранд Ювентус вече е набелязал играчи, към които да се насочи. Отборът на Масимилиано Алегри се цели в седем играчи, за да подсили състава си, разкри „Gazzetta dello Sport“. Най-вероятно само няколко от тях ще акостират на “Алианц Стейдиъм”.

Първи в списъка на “бианконерите” е халфът на Тотнъм Пиер-Емил Хьойберг. Датчанинът трябва да дойде като заместник на Пол Погба, който е със спрени състезателни права за допинг и има големи шансове да прекрати кариерата си. Хьойберг загуби титулярната си позиция в Тотнъм и е доста вероятно да поиска трансфер, а Ювентус ще бъде привлекателна опция за него.

“Старата госпожа” е набелязала също Лазар Самарджич от Удинезе и Юсуф Фофана от Монако за подсилване в халфовата линия. Първият бе близо до трансфер в Интер през лятото, като преминаването му се провали поради странни причини.

Ювентус търси варианти и за подсилване на нападението. Сред набелязаните играчи са атакуващите халфове Ману Коне от Борусия Мьонхенгладбах и Абиб Диара от Страсбург, както и крилата Доменико Берарди (Сасуоло) и Георги Судаков (Шахтьор Донецк).