Манчестър Юнайтед и Тотнъм започват офанзива за Марк Гуехи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" и "шпорите" ще се борят за подписа на халфа на Кристъл Палас

Според информация на Football Insider, отборите на Манчестър Юнайтед и Тотнъм искат да имат Марк Гуехи в своите редици. И двата отбора се стремят да подсилят защитата си през предстоящия трансферен прозорец и нямат търпение да се сдобият с един от най-добрите млади централни защитници във Висшата лига.

Гуехи се издигна в юношеските редици на Челси, но нещата не се развиха по план и той се раздели със ‘сините’ през лятото на 2021 г. Кристъл Палас успя да подпише с 23-годишния футболист срещу сума от 20 милиона паунда. Оттогава той става все по-силен и в момента е един от най-важните играчи на отбора. Гуехи участва в общо 98 мача за “орлите” и дори е допринесъл за шест гола.

Неговото впечатляващо представяне му спечели място в националния отбор на Англия и също така привлече много внимание от цяла Европа. Във Висшата лига Манчестър Юнайтед и Тотнъм са два клуба, които искат да имат 23-годишния играч. Червените дяволи нямат голяма дълбочина в сърцето на отбраната. Джони Евънс и Лисандро Мартинес са аут заради контузии, докато Рафаел Варан е предразположен към контузии от пристигането си в клуба и се очаква да бъде продаден през януари.

В резултат на това Ерик тен Хаг се интересува от подсилване в отбраната и Юнайтед иска да подпише с 23-годишния играч, който напоследък прави чудеса. Гуехи е на техния радар от известно време и те започнаха да предприемат действия за подписа му, но ще трябва да се справят с конкуренцията на Тотнъм за подписа на футболиста.