Манчестър Юнайтед отново ще опита да вземе халф на Реал Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ерик тен Хаг настоява клубът да подпише с френския полузащитник Орелиен Чуамени

Според информация на SPORT, халфът Орелиен Чуамени е обект на интерес от страна на Манчестър Юнайтед. Нидерландският треньор Ерик тен Хаг иска “червените дяволи” да подпишат с полузащитника на Реал Мадрид. Френският национал също е трансферна цел на Байерн Мюнхен през това лято и през август се очертава битка за подписа му.

Орелиен Чуамени проби на сцената по време на престоя си в Бордо и Монако. А акциите му скочиха значително след впечатляващата кампания 2021/22 с клуба от Княжеството. Няколко отбора от висок ранг впоследствие обмисляха да подпишат с 23-годишния играч, преди Реал Мадрид да си осигури услугите му в сделка на стойност 80 милиона евро миналото лято.

Френският национал беше значим играч за своя клуб и страната през миналия сезон, особено на Световното първенство по футбол през 2022 г. Имаше лек спад във формата на Чуамени към края на сезон 2022/23, когато той беше опция за ротация. Въпреки това, той се е появил 50 пъти досега за Реал Мадрид, записвайки четири асистенции.

Междувременно французинът остава високо оценен на пазара, като няколко клуба го следят и един от тях е Ман Юнайтед. Червените дяволи бяха активни на пазара това лято, подписвайки Мейсън Маунт и Андре Онана досега. Освен това, Расмус Хойлунд е на път да завърши трансфера си на “Олд Трафорд”. Ерик тен Хаг желае да вземе и полузащитник, така че Чуамени е сред вариантите, но със сигурност ще струва доста пари.