Манчестър Юнайтед с интерес към защитник на Кристъл Палас
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" ще пробват да вземат Марк Гуехи, ако не успеят да договорят Джарад Брантуейт

Носителят на ФА Къп за сезон 2023/24 – Манчестър Юнайтед, може да опита да се подсили с 23-годишния защитник Марк Гуехи от Кристъл Палас. Но основна трансферна цел за подобряване на защитата на тима на Ерик тен Хаг остава Джарад Брантуейт от Евертън. Ако обаче “червените дяволи” не успеят да договорят 21-годишния защитник на “карамелите”, то ще впрегнат усилия за подписа на Гуехи.

Манчестър Юнайтед е в търсене на класен централен бранител за подсилване на състава през летния трансферен прозорец. Рафаел Варан ще напусне :Олд Трафорд” като свободен агент на 1 юли, докато Джони Еванс е изправен пред несигурно бъдеще в клуба. Освен това Хари Магуайър не е сигурно дали ще бъде в Манчестър Юнайтед през следващия сезон.

По този начин Джарад Брантуейт се очертава като важна трансферна цел за Манчестър Юнайтед. Червените дяволи обаче държат възможностите си отворени и определиха Марк Гуехи като основна алтернатива на 21-годишния бранител на “карамелите”. Англичанинът ще струва около 60 милиона през летния трансферен прозорец, докато Гуехи може да излезе по-евтино на “червените дяволи”.

Марк Гуехи е възпитаник на силната младежка академия на Челси. Въпреки това, той не успя да се наложи в състава на първия отбор на “сините” и се присъедини към Кристъл Палас през юли 2021 г. Оттогава 23-годишният футболист прогресира значително, превръщайки се в един от най-добрите защитници във Висшата лига.