Манчестър Юнайтед се включи в битката за звезда от Серия А
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Софиан Амрабат е влязъл в полезрението на Ерик тен Хаг

Полузащитникът на Фиорентина Софиан Амрабат е попаднал в радара и на английския гранд Манчестър Юнайтед, съобщава журналистът на “Sky Sports” Флориан Плетенберг. Мароканецът бе наблюдаван и от Барселона, но в крайна сметка каталунците се отказаха от идеята си да го привличат това лято заради високата му цена. Това означава, че в момента Юнайтед нямат голяма конкуренция и при по-настоятелни преговори могат да си осигурят подписа на футболиста.

Амрабат изгря на световната сцена благодарение на отличното си представяне на Световното първенство в Катар, на което Мароко се превърна в първия африкански отбор достигал до полуфиналната фаза на надпреварата. Силните качества на Амрабат са неговата физика и способността му да руши противникови атаки.

Проблемът за него, ако премине на “Олд Трафорд” обаче ще бъде бразилската звезда Каземиро, който играе на идентична позиция с Амрабат. Не е изключено и да видим халфова линия съставена от Амрабат и Каземиро, но в такъв случай един измежду Бруно Фернандес и другото ново попълнение на “червените дяволи”, Мейсън Маунт, ще трябва да бъде изнесен да играе на фланга.

Най-вероятно Тен Хаг вече е изготвил плана си за напасването на всичките играчи, които има и, които желае да привлече. Нидерландецът рядко не успява да привлече своя трансферна цел, което дава надежди на феновете на Манчестър Юнайтед, че тимът им може да бъде подсилен от още едно голямо име.

Приоритет на първо място за “червените дяволи” обаче за момента остава привличането на Андре Онана от Интер.