Манчестър Юнайтед спря пропадането след обрат над Евертън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" спечелиха с 3:1 визитата си на "Гудисън Парк"

Манчестър Юнайтед се върна на пътя на победите, след като записа успех като гост на Евертън с 3:1. „Червените дяволи“ загубиха и с 0:1 от Арсенал в първенството на 1 ноември, а три дни по-късно претърпяха поражение с 1:2 от Истанбул ББ в Шампионска лига, което доведе до сериозни критики към мениджъра Оле Гунар Солскяер, като медиите на Острова го нарочиха за изгонване. Днешният успех донякъде ще свали напрежението в тима.

Първият шанс за гол се откри пред домакините, но Калвърт Люин прати с глава покрай целта, а в 16-ата Марсиал пропусна от добра позиция да октрие резултата.

В 19-ата Калвърт-Люин се пребори с Линдельоф за висока топка и отклони към Бернард, който стреля точно за 1:0.

„Червените дяволи“ бързо се върнаха в мача и в 25-ата Бруно Фернандеш се възползва от добър пас на Люк Шоу, връщайки равенството.

Седем по-късно обратът стана пълен. Фернандеш пробва центриране за Рашфорд, англичанинът не успя да засече, след което кълбото се отби в гредата и се оплете в мрежата.

След почивката Евертън намери по-бързо своя ритъм, но отбраната на гостите бе добре подредена и не допусна сериозни опасности пред Де Хеа.

В 60-ата грешка на Пикфорд можеше да коства трети гол за тима на Карло Анчелоти, за щастие на „карамелите“ Магуайър би неточно.

Рашфорд и Мата направиха сериозни пропуски,а в добавеното време резервата Кавани записа първия си гол с Юнайтед, оформяйки крайното 3:1.

Манчестър Юнайтед се изравни по точки (10т.) с 12-ия Лийдс, докато Евертън остава 5-и с 13 точки.