Marca: И Барса поиска вегана Бейерин
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Барселона стана поредният клуб, желаещ да привлече в редиците си бранителя на Арсенал Ектор Бейерин, съобщават няколко испански медии, сред които популярният Marca.

За да се стигне до трансфер обаче ще е необходимо двата клуба да постигнат съгласие по ключов въпрос.

Според Marca заради рестрикциите в бюджета, породени от кризата с коронавируса, Барса предлага да вземе испанския защитник под наем, включвайки в договора задължение да го закупи следващото лято.

От Арсенал обаче на този етап са непреклонни и настояват за крупна сума, при това платена сега, за да могат да атакуват исканите от тях трансферни цели.

Миналия сезон Белерин, който е веган и се храни само с растителни продукти, изигра 25 мача за Арсенал, в които вкара 1 гол и направи две асистенции.

Бранителят е искан от още няколко клуба, сред които Пари Сен Жермен и Байер Леверкузен. Преди няколко дни пък британският “Гардиън” обяви, че европейският клубен шампион Байерн също е готов да се включи в надпреварата за подписа на играча.

Преди няколко дни Бейерин обяви, че е закупил акции от третодивизионния Форест Грийн Роувърс, след като е бил впечатлен от цялостната посока, в която те се развиват.

В последните години Роувърс открито се борят за по-добра околна среда и устойчиво развитие.

Тимът от Лига 2 още през 2015 година стана първият клуб, който предлага на играчите и феновете си изцяло веган храна, а ФИФА им постави званието “най-зеленият футболен отбор в света”.