Марин Бакалов: На Ботев Пд му приляга да е поне в шестицата
Добави коментар
"Има сериозно разминаване между това, което очаква и иска публиката, и това което се получава реално"

Легендата на Ботев Пловдив Марин Бакалов коментира случващото се с клуба, като не скри разочарованието си от представянето на „жълто-черните“. Бакалов също така е на мнение, че новото ръководство и треньорският щаб не са оправдали очакванията на привържениците, въпреки времето, което им е било дадено от страна на феновете. „Това ръководство и този треньорски щаб на Ботев имаха нужното време и най-вече комфорт от страна на феновете, за да изградят отбора по начина, по който те искат. Това, което е факт, че има сериозно разминаване между това, което очаква и иска публиката, и това което се получава реално. На отбор като Ботев му приляга да бъде поне в шестицата, а сега е далеч от нея. Вярно е, че най-важната цел беше отборът да се спаси от попадане в най-долната четворка и това стана. Макар че ако не беше онзи изравнителен гол на Славия в Търново, сега положението в Ботев можеше да е далеч по-тежко“.

„Не знам какво е положението с новия договор на Тодор Неделев, но е важно да остане. Мисля, че той много ни липсва в атаката. Не знам точно колко щеше да е по-добре с него, но със сигурност щеше е по-добре. Тодор Неделев е олицетворението на всички големи генерации в историята. Във всяка от тях сме имали играчи като него. От селекцията, която беше направена през зимата, има някои играчи, които ми допадат. Например Маркиньос. Мисля, че той е качествен, нестандартен футболист, който работи доста бързо с топката. Не искам да влизам в конкретика за всички останали“, допълва той.

„Важните мачове, които бяха с голям залог, вече минаха. В тях ръководството и треньорът трябва да са се убедили вече кой става и кой не. Останалите срещи до края на сезона трябва да ги изиграят за публиката. По-големият и най-важният въпрос обаче е какво става от тук нататък с ръководството. Ще остане ли Зингаревич, ще издържа ли клуба. Да излезе да представи визията си и какви са намеренията му от тук нататък. Феновете на Ботев ги приеха с много надежди, но дотук резултатите са под очакванията. Не мисля, че заради строежа на стадиона, който е основен приоритет, изграждането на силен отбор е минало на заден план. Напротив. Парите за стадиона са осигурени и сегашното ръководство няма да дава за него. Жалко, защото вече 8 години не играем на Колежа. Израсна цяло ново поколение от тогава, което не познава тръпката да играеш на собствения си стадион“, казва още Бакалов пред „Мач Телеграф“.

Легендата направи и кратък коментар за наставника Азрудин Валентич, който според него налага прекалено дефанзивен футбол. „Не искам да му давам персонална оценка. Ще кажа само, че на отбор като Ботев му отива офанзивният футбол. А аз не го видях във всички мачове. Ако остане това ръководство и сметнат, че трябва да му се даде още време и още търпение да има към него – нека да му го дадат. Но аз смятам, че Ботев трябва да се надиграва с всеки съперник. Трябва да се каже и с каква селекция ще се продължава – само на играчи от школата ли ще се разчита. Аз обаче мисля, че без чужденци няма да стане. Трябва да се взимат и играчи отвън, като от сегашния отбор, освен Маркиньос има няколко, които ми харесват.“

Добави коментар
Гласувай: