google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Хорхе Масвидал прие битка с шампиона Камару Усман едва със седмица предизвестие, която ще се състои тази събота по време на събитието UFC 251 на остров Яс в Абу Даби. Очаквано, букмейкърите не му дават голям шанс за победа, въпреки голямата уста на боеца, която неколкократно заяви, че ще победи камерунецът категорично. Наскоро съотборник на Масвидал сподели как той се готви за битката.

Въпреки керхкото време за подготовка изглежда, че носителят на колана “Най-лошо копеле в UFC” не губи и секунда. Дъстин Порие, който тренира заедно с Хорхе заяви, че той е тренирал през цялото време за битка с Усман и че това се е случило в компанията на едни от най-добрите бойци в смесените бойни изкуства.

“Битката е с кратко предизвестие, защото нямаше подписан договор. Нека ви кажа, че Хорхе беше с мен през цялото време, когато се готвих за битката с Хукър. Масвидал беше моя главен партньор в спарингите. Той тренираше с най-добрите борци в света. Те ги докараха, за да помагат на Масвидал. Той не спираше да тренира, въпреки че Бърнс получи шанс. Хорхе тренираше все едно се готви за битка. Не знам дали той е знаел нещо, което ние не сме. Момчето си беше в тренировъчен лагер и не спря да тренира. Мисля, че ще изненада много хора с формата, в която се намира. Неговия тайминг ще бъде на ниво, защото тренираше. Той помагаше на доста хора, не само на мен. Знам, че той е във форма за бой. Това момче не става от дивана за тази битка. Това момче се готвеше за бой с Усман, а първоначално боя пропадна, но Масвидал не спря да тренира”, сподели Порие.

UFC дадоха шанс на Гилбърт Бърнс, който даде положителна проба за COVID-19 и отпадна от срещата. Бразилецът е много разочарован, а междувременно получи и “комплименти” от лошото момче Нейт Диаз, който заяви, че кариоката не заслужава подобна битка и че бой между Усман и Масвидал е “истински”. Това разгневи Бърнс, който заяви, че ще размаже Диаз.

“Нейт Диаз е просто един пътешественик. Мисля, че мога да го спукам от бой във всеки ден от седмицата. Имам COVID-19, но въпреки това ще го спукам от бой. Ще го бия в бокса, в граплинга и много лесно ще му бия шамари. Това момче излиза и коментира някакви неща, но и аз съм истински боец. Уважавах много тези момчета, но познайте какво ? Аз съм също истински боец, братле. Диаз се би срещу Макгрегър с няколко дни предизвестие. Аз от своя страна се бих с руснак, който държеше рекорд 20-0 само с няколко дни предизвестие. Не се притеснявам от неговите приказки, защото и аз съм истински боец”, заяви Дуриньо.

Дали в дадено момент UFC няма да поискат да разрешат спора между Диаз и Гилбърт в октагона? Такава възможност не е изключена, макар че Дуриньо изглежда устремен само и единствено към бой за титлата.