Матай попари Арда в самия край и бетонира ЦСКА на третото място
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В драматичен мач на "Българска Армия", в който беше използван за пръв път ВАР, "армейците" стигнаха до минимален успех

ЦСКА победи по изключително драматичен начин Арда в мача помежду им от първия кръг в плейофите на първата шестица на родния елит.

“Армейците” стигнаха до успеха след гол в самия край на Матай, а срещата остава в историята като първата, в която беше използвана системата ВАР.
Матай попари Арда в самия край и бетонира ЦСКА на третото място 1
Повечето интересни ситуации през първата част бяха за ЦСКА. “Армейците” имаха отличен шанс в 23-та минута, когато Тиаго получи отдясно и прати центриране на втора греда, където Кайседо се отскубна и сам срещу Караджов насочи топката над целта, след като не успя да я насочи достатъчно добре.

В 39-та минута Кайседо отново беше в центъра на отлична ситуация, след като получи в гръб в наказателното поле и върна към Феде Варела, който обаче от около 11 метра не нацели добре топката и тя излетя встрани.

Шест минути след почивката Тонислав Йорданов опита да насочи топката от трудна позиция с глава и логично не затрудни Бусато.

Малко след час игра на терена се появи Бисмарк Чарсл и той имаше веднага шанс да отбележи, но след добър пас на Тиаго, изстрелъ на нападателят беше спасен от Караджов.
Матай попари Арда в самия край и бетонира ЦСКА на третото място 2
В 67-та минута Бусато направи едно от спасяванията на сезона. Емил Мартинов беше намерен в наказателното поле и стреля силно с глава, но бразилският страж на ЦСКА показа невероятен рефлекс и на сантиметри от голлинията изби топката.

Девет минути по-късно дойде и историческия момент, в който системата ВАР влезе в действие. Тогава Брадли Мазику падна в наказателното поле на Арда и се стигна до преразглеждане на ситуацията. Повторението беше показано няколко пъти по телевизията, но главния съдия Станимир Тренчев реши да не разглежда положението на монитора и не отсъди дузпа.

ЦСКА обаче продължи с натиска си и така се стигна до 88-та минута. Тогава домакините изпълниха корнер, който прескочи всички пред вратата, но стигна до Тиаго, който изведе Юга отдясно на наказателното поле и той центрира вътре, а там Матай се извиси над всички и с глава насочи топката неспасяемо в далечния ъгъл на Караджов, за да вдигне на крака всички на трибуните!

Така ЦСКА събра 50 точки на третото място и остави днешния си съперник на пет точки зад себе си в класирането и в борбата за евроквоти.

Стартови състави:

ЦСКА: Бусато, Матей, Кох, Варела, Енрике Рафаел, Йомов, Вион, Турицов, Тиаго, Юга, Кайседо

Арда: Караджов, Стоев, Желев, Георгиев, Руменов, Лозев, Петков, Мартинов, Тилев, Котев, Йорданов