Матеус разкритикува трансферната политика на Байерн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"С напускането на Фелипе Коутиньо, Тиаго Алкантара и Иван Перишич отборът се лиши от трима важни играчи"

Легендата на германския футбол Лотар Матеус отправи сериозни критики към Байерн Мюнхен за трансферната политика на клуба. Според бившия играч на Байерн, в клуба са направили грешка, изпускайки важни играчи като Фелипе Коутиньо, Тиаго Алкантара и Иван Перишич, а новите попълнения все още не успяват да разкрият пълния си потенциал.

“Длъжен съм да бъда критичен към поведението на Байерн на трансферния пазар. С напускането на Фелипе Коутиньо, Тиаго Алкантара и Иван Перишич отборът се лиши от трима важни играчи. Те се представяха на ниво. Новите попълнения пък имат нужда от време, за да започнат да разкриват пълния си потенциал. Това трябваше да бъде взето предвид, защото се знаеше, че предстои дълъг и труден сезон. Мисля, че на този етап Байерн не разполага с достатъчно дълбочина в състава, за да се правят ротации без това да се отрази на качеството на играта. Вижда се, че и нивото на концентрация не е добро. Може би това се дължи на стреса от натоварения календар и малкото време за почивка след края на миналия сезон”, заяви Матеус.

“Не е необходимо да се променя системата на игра, а просто футболистите да бъдат преместени малко по-назад. Не бива да има 30-35 метра между Мануел Нойер и защитниците пред него, защото съперниците използват точно това”, добави легендата на Байерн.