Матеус: Щях да продължа договора на Левандовски много по-рано
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Левандовски беше избран за футболист на годината два пъти, ако имате шанс да обвържете такъв играч, трябва да направите всичко за него"

Бившият футболист на Байерн Мюнхен Лотар Матеус е на мнение, че баварците трябва да обвържат Роберт Левандовски с нов договор, тъй като рискуват нападателят да си тръгне от „Алианц Арена“ като свободен агент догодина.

„Щях да продължа договора на Левандовски много по-рано. Левандовски беше избран за футболист на годината два пъти, ако имате шанс да обвържете такъв играч, трябва да направите всичко за него“, коментира пред „ДПА“ рекордьорът по мачове за Германия Матеус.

Договорът на полският нападател с баварците е до 2023 година, като е сериозно свързван с трансфер в Барселона. Оливър Кан отхвърли варианта за раздяла с 33-годишния нападател това лято, но разговорите за нов контракт между двете страни не са довели до резултат все още.

„Не гледам на възрастта му, а на представянето. Ако в отбора има четирима или петима играчи като него, тогава трябва да помислите кой все още може да бъде важен през следващата година и къде трябва да се извърши промяна. Но всеки отбор би искал да има Левандовски в редиците си”, казва още Матеус.

Снимка: Reuters