Медведев стъпка мечтата на Джокович за календарен Голям шлем
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Руснакът спечели първата си титла от Големия шлем, триумфирайки на US Open

Руснакът Даниил Медведев спечели първата си титла от Големия шлем, след като се наложи с 6:4, 6:4, 6:4 над световния №1 Новак Джокович във финала на тазгодишното издание на US Open.

Медведев не само спря Джокович да спечели рекордна 21-а титла от Големия шлем, но и изпепели мечтата на сърбина да стане първият тенисист с календарен Голям шлем от 1969 година насам. Джокович имаше и възможност от „Златен шлем“ тази година, но претърпя провал и на Олимпийските игри в Токио.

Джокович в четвърти пореден мач загуби първия сет, само че сега сърбинът нямаше сили да направи обрат срещу вдъхновения Медведев.

Във втората част руснакът натисна своя съперник още повече, при което се видяха и първите колебания на Жокера, който дори изпусна нервите си и счупи ракетата си.

Медведев поведе с 4:0 в третия сет, след което при 5:2 сервираше за спечелване на мача, но направи двойна грешка и Джокович се възползва, пробивайки в гейма. Все пак руснакът не се поддаде на напрежението и взе сета при 6:4, вдигайки титлата на турнира.