Добави коментар

Първата ракета на България Григор Димитров е взел окончателното решение да играе в турнира от големия шлем – ЮС Оупън. Информацията идва от неговият мениджър Георги Стоименов в интервю за „Дневник“.

Българският тенисист вече е насочил вниманието си към САЩ, където след два вероятно ще играе в преместеният турнир от сериите „Мастърс“ в Синсинати. Гришо е заявил участие в него, но все още не е решил дали ще излезе на корта. Последната информация директно от Димитров излезе в „Скай спортс“ в началото на месеца, тогава българинът заяви, че има сериозни колебания дали да пътува за турнира в Ню Йорк.

Стоименов обясни още, че Григор тренира много сериозно, като целта му е да си върне старата форма. Българинът изкара коронавирус, след участие на демонстративен турнир в Сърбия: „Вирусът ме удари тежко и се наложи да си стоя вкъщи за един месец. Не можех да дишам както трябва и не се чувствах добре. Бях много изтощен, изгубих вкус и обоняние. Имах всички симптоми и никак не ми беше забавно. Много се радвам, че мога вече да се върна на корта“ – заяви Димитров в края на миналия месец.

Турнирът в Синсинати отбелязва завръщането на профи тениса от календара на АТП, след наложената поради Covid-19 пауза от половин година. Само седмица след това ще започне и ЮС Оупън.

Мениджърът на Димитров добави още, че той смята да участва на мастърса в Рим и „Роланд Гарос“, който е насрочен за 28-ми септември. – „Григор има още много работа, за да си върне предишната форма. Трябва му още време. На този етап, мислим в краткосрочен план.“

Още няма ясното относно евентуалното участие на Димитров на турнира Sofia Open, който ще се изиграе през ноември в столичната „Арена Армеец“.

Добави коментар
Гласувай: