google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Очаква се официалното обявяване на сделката да стане преди Копа Америка

Супер звездата Лeo Меси е само на крачка от удължаване на договора си с Барселона с още две години, съобщава близкият до делата на клуба журналист Мигел Рико.

Той твърди, че между двете страни остават да бъдат уточнени само някои незначителни детайли преди новото споразумение да стане факт. Очаква се до дни сделката да бъде оповестена публично.

Позовавайки се на свои източници Рико съобщава, че е много по-вероятно официалното обявление да се случи преди Копа Америка.

Сигналите, че Меси ще остане на “Камп Ноу” бяха подадени още в понеделник, когато контракт с Барса подписа съотборникът на Лео в аржентинския национален тим – Серхио Агуеро.

Подписването на новия договор ще означава, че Меси безметежно следва желания сценарий – оставане в Барселона до лятото на 2023 година, а след това преместване в САЩ, където по всяка вероятно ще играе за отбора на Дейвид Бекъм – Интер Маями.

Президентът на Барселона Жоан Лапорта също обяви, че преговорите с Лео „вървят добре“.

„Преговаряме с представителите на Лео,” заяви той. “Казах го и онзи ден, нещата вървят добре и се надяваме да продължат да прогресират. Искаме да подпишем нов договор с Лео. Върви добре, но не е финализирано.

„Имаме вече малко или много резултатите за тази година под контрол. Този одит, когато го приключим през юли, ще ни даде повече данни, но за тази сделка конкретно, вече подготвихме стратегия.

“Винаги съм казвал, че проблемът на Лео не е свързан с парите. Той показва голямо разбиране и не е въпрос на пари, той иска да продължи с този процес и иска да има конкурентен състав, с който да печели титлите в Шампионска лига и Ла Лига.

“Нито една от тези покупки не е свързана с тези преговори. Знаем, че Лео иска да остане, но той има и други предложения“.