Меси упрекна ръководството на Барса, играчите намаляват заплатите си драстично
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Капитанът на Барселона Лионел Меси публикува официално изявление от страна на футболистите на първия отбор на “каталунците” относно “ERTE”, мярката за временни съкращения при “изключителни” обстоятелства, която от клуба ще активират, за да намалят заплатите на състезателит.

Заплатите на играчите на Барселона ще бъдат намалени с 70%. Останалите служители на клуба ще бъдат подпомогнати от футболистите, за да вземат 100% от възнагражденията си. Лиоенл Меси обаче публикува и коментар, в който упреква част от ръководните лица в тима.

“Не спира да ни изненадва това, че някои хора в клуба се опитват да ни поставят под лупа и под напрежение, за да направим нещо, което със сигурност щяхме да направим”, сподели Меси.

В изявлението Меси обявява, че играчите от представителния тим приемат предложението за намаление на възнагражденията им, което е предоставено от борда на президента Хосеп Мария Бартомеу. Играчите на “каталунците” също така обмислят как да помогнат финансово на служителите на клуба в тежката икономическа криза породена от пандемията от коронавирус.

Аржентинската звезда сподели и защо до този момент играчите на Барселона не са говорили по темата за намаляване на заплатите.

„Ако не говорихме до този момент, то причината беше, че търсихме най-добрия начин, по който може да помогнем на клуба“, пише в изявлението на Меси.