Меси vs Роналдо: Епизод №36 на титаничния сблъсък
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барселона приема Ювентус днес от 22:00 часа в последен двубой от груповата фаза на Шампионска лига

Дългоочакваният сблъсък между двамата най-големи в съвременния футбол – Лионел Меси и Кристиано Роналдо, ще се състои днес от 22:00 часа, когато Барселона приема Ювентус в последен мач от груповата фаза на Шампионска лига.

Меси и Роналдо не са били един срещу друг на терена от повече от две години – последният дуел на терена на футболните магьосници е на 6 май 2018 година, когато Барселона и Реал Мадрид завършват при резултат 2:2 в Ла Лига, като и двамата бележат. След този двубой Роналдо продължи кариерата си в Ювентус.

Статистиката показва, че звездите на световния футбол са се срещали на терена 35 пъти,  а балансът на победите е в полза на Меси – 16 успеха за аржентинеца срещу 10 за португалеца. Меси е и по-резултатен, футболистът на Барселона е вкарал 22 гола срещу 19 попадения на Роналдо в преките двубои.

Барселона е лидер в Група “G” с пълен актив от 15 точки в 5 мача. Ювентус е втори с 12 точки, като единствената загуба на „бианконерите“ е именно в домакинския мач срещу Барса, когато Роналдо не взе участие в него, тъй като беше в изолация заради положителна проба за коронавирус.

Малко вероятно е Барселона да загуби днешния двубой и феновете на футбола могат да очакват зрелищен мач с поне три гола, прогнозират експертите на 7sport.