“Месимания” в Маями! Лео Меси пристигна в САЩ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лионел Меси трябва да бъде представен с бившия си съотборник в Барселона Серхио Бускетс, а се очаква към тях да се присъедини и Жорди Алба.

Суперзвездата на световния футбол Лионел Меси вече е във Флорида, за да подпише договора си с Интер Маями. Четирикратният носител на Шампионската лига с фланелката на Барселона кацна с частен самолет на аеропорта във Форт Лодърдейл. Меси бе придружен от своята фамилия и ще сложи подписа си под договор за две години и половина, където ще изкарва по 60 милиона долара на сезон.

“Доволни сме от решението, което взехме”, каза Меси пред популярната телевизионна програма в родината си “Яве а ла етернидад”. “Манталитетът ми и духът ми няма да се променят и ще опитам да дам най-доброто от себе си за новия ми клуб и да продължа да играя на най-високо ниво”, коментира още 36-годишният футболист.

Меси бе посрещнат от привърженици пред клубното съоръжение на Интер Маями, а песните им огласяха пространството наоколо. “Как мога да забравя нощта, когато разбрах, че ще дойде Лионел”, пееха те.

Меси е най-голямото име, което ще заиграе в “страната на неограничените възможности”, след пристигането на Пеле в Ню Йорк Космос през 1975 година.

Очакванията са, че Меси ще бъде представен със своя приятел и бивш съотборник в Каталуния Серхио Бускетс, а надеждите са, че към тях ще се присъедини и Жорди Алба. Клубът, в който съсобственик е легендата на “трите лъва” Дейвид Бекъм, обяви преди седмици, че Херардо “Тата” Мартино ще оглави “розовите”. Световният шампион от Катар 22′ се очаква да направи дебюта си за Интер Маями на 21 юли срещу мексиканския отбор Крус Асул.