Месут Йозил не иска да напуска Арсенал 1
0 0

Месут Йозил няма желание да напуска Арсенал и ще се противопостави на опитите на тима да го продаде това лято. Той има намерение да остане на “Емиратс” в последната година от своя контракт, в който има записана заплата от 350 000 паунда на седмица.

Германският плеймейкър не е взел участие в мач на “артилерисите” след подновяването на Висшата лига, като дори не попадна в групата на отбора за последните 3 двубоя от кампанията. Смята се, че Арсенал има желание да продаде Йозил заради голямата му заплата, която е рекордна за клуба.

Според английското издание „​​Sun”, Йозил е споделил пред приятели, че не възнамерява да си тръгне от Арсенал това лято и ще остане в отбора, дори ако не е част от плановете на старши-треньора Микел Артета. 31-годишният германец е решен да изпълни и последната година от договора си и чак след това да напусне със свободен трансфер. Решението на Йозил означава, че Арсенал ще трябва да се раздели с около 18 млн. паунда за заплатата му през следващите 12 месеца, дори и да не запише нито една минута на терена.

През следващата година Месут Йозил ще може свободно да преговаря  чуждестранни клубове от януари нататък. Йозил е заявил пред близки, че ще обмисли оферти само от САЩ или Турция, където смята да завърши кариерата си.