Михайлов изпрати съболезнователно писмо до бразилския си колега
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Мислите ни са с вас в този труден момент," написа бившият вратар на националния отбор по повод кончината на световната футболна икона Пеле

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов изпрати официално съболезнователно писмо до бразилския си колега Едналдо Родригеш по повод смъртта на легендата на световния футбол Пеле.

Ето и какво гласи писмото:

“Уважаеми господин президент,

Позволете ми да изкажа искрените си съболезнования по повод кончината на великия Пеле. Думите са слаби, за да изкажат огромната загуба за глобалното футболно семейство и за целия свят.

Истинска икона на играта ни не само заради фантастичните професионални постижения и уникалния стил, но и заради изключителния принос за популяризирането на красивата игра по цялата планета, Пеле напълно заслужено е наричан Краля на футбола – и именно той е една от основните причини играта ни да е красива. Глобален посланик на футбола, познато име по целия свят и вдъхновение за всички не само от гледна точка на умения и талант, но и лични качества, Пеле никога няма да бъде забравен, а заветът му ще живее във времето.

Още веднъж ми позволете да изкажа съболезнования от името на Българския футболен съюз и цялото българско футболно семейство. Мислите ни са с вас в този труден момент.”, се казва в обръщението.

Михайлов изпрати съболезнователно писмо до бразилския си колега 1