Михайлов с коментар за националния отбор, Бербатов и клубовете
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Дори Клоп и Анчелоти няма да постигнат резултати с България", споделя президентът на БФС

Президентът на БФС – Борислав Михайлов, говори пред Гонг по много теми, касаещи българския футбол. Легендарният вратар на националния отбор обяви важни промени в родния футбол, като анонсира и много новости. Той сподели, че резултатите на националния ни тим са продукт на работата на клубовете и доверието, което те имат в българските футболист.

Боби Михайлов коментира и основният му съперник за поста президент на БФС – Димитър Бербатов, като заяви, че екипът на биввшия нападател на Ман Юнайтед не създава нищо градивно, а само руши. Михайлов категорично отрече възможността да има нов Конгрес за избор за президент на БФС. Той заяви, че българският футбол не едлъжен да обслужва нечии интереси.

Президентът на БФС коментира слабите резултати на националния ни тим в Лигата на нациите, като заяви, че в този турнир всеки може да загуби от всеки. Боби Михайлов даде за пример загубите на Англия от Унгария с 0:5 и Хърватия от Австрия 0:3.

За причините за слабите резултати, бившият национален вратар заяви:

“Българският футболен съюз не произвежда, тренира и подготвя футболисти – това го правят клубовете. Националният треньор само селектира и нарежда играчите, дава им тактически указания, мотивира ги. Всичко останало е продукт на работата по клубовете и на доверието, което те имат в своите български футболисти. Когато те не взимат участие в мачовете, или пък играят рядко; когато не са физически подготвени и тренирани по правилния начин, дори Анчелоти и Клоп няма да могат да постигнат резултати с тях. Физическото състояние на играчите ни в тези мачове беше катастрофално – и заради това БФС ще назначи още двама кондиционни треньори, които ще работят и с клубовете, ще анализират изследванията на играчите им и ще имат задача в националните отбори да играят само футболисти, които са във форма”.

Борислав Михайлов обяви, че в момента техническата комисия начело с Георги Иванов вече разглежда варианти и кандидатури за нов национален селекционер. До края на юли България трябва да има нов треньор.

Михайлов каза, че БФС продължава да работи с пълна сила и ще реализира нови продукти.

“Няма как да кажем – хоп, футболът спира, докато не се уточним с вечния кандидат-президент извън кампания. Стратегията, която разработихме заедно с УЕФА като част от програмата „Футболни федерации на бъдещето“ беше приета и вече е в ход, направихме сериозно преструктуриране на федерацията – както на централно ниво, така и по зони и области, въвеждаме много нови инициативи, и най-важното – затягаме контрола върху всички процеси във футбола ни. И това го правим сами, без дори стотинка държавна помощ.”

“Българският футболен съюз ще бъде първата федерация с напълно завършена дигитална екосистема в полза на любителите на футбола. Става дума за революционни технологии, за модерни платформи, които ще дадат огромни предимства на привържениците. От миналата година работим по този проект на базата на стратегически анализ – и съм изключително щастлив, че в процеса по дигитализацията на футбола дори изпреварваме предварително поставените цели, при това – в пъти! Отделно преговаряме със световноизвестни потенциални партньори – и в момента, в който всичко бъде официално оформено, сами ще се убедите колко сериозно се работи и колко сериозно се приема институцията БФС навсякъде по света” добави Михайлов.