Микел Артета хвали Деклан Райс след мача с Монако
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Треньорът каза, че е използвал 24-годишния халф на Арсенал на чисто нова позиция

Деклан Райс направи своя дебют на стадион “Емиратс” като играч на Арсенал срещу Монако в сряда вечер, а треньорът на “топчиите” Микел Артета реши да го използва на съвсем нова позиция. Артилеристите подписаха с английския национал от Уест Хем Юнайтед за 105 млн. паунда миналия месец. Той беше приоритетната цел на Артета в този прозорец и след седмици на преговори Арсенал успя да го привлече.

Когато Арсенал подписа с Деклан Райс миналия месец, много хора прогнозираха, че той ще заеме мястото на Томас Партей в отбора. Англичанинът определено е един от най-добрите дефанзивни халфове във Висшата лига и представянето му в тази роля както за Уест Хем, така и за Англия, през годините беше сензационно. Микел Артета обаче реши да използва Райс на старата позиция на Гранит Джака – като ляв атакуващ полузащитник.

“Мисля, че Деклан разполага с качествата да изпълнява различни роли и това искаме от него. Сега той беше с по-офанзивни функции – бих казал като атакуващ халф, което му е за първи път. Нашата идея е да можем да използваме максимално качествата на всеки един играч по такъв начин, че да бъде в синхрон с останалите играчи. В определени мачове ще залагаме на Райс на този пост”, обясни наставникът на Арсенал.

24-годишният халф изглеждаше малко предпазлив в началните минути срещу Монако, но той навлезе в срещата. Деклан Райс създаде няколко проблема на Монако с нахлуванията си в наказателното поле и нямаше късмет да не отбележи през първото полувреме.