Милан обяви поредното ново попълнение
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Самуел Чуквуезе подписа с "росонерите"

Италианския гранд Милан обяви официално покупката на футболиста на Виляреал Самуел Чуквуезе.”Росонерите” ще платят за услугите на футболиста 20 милиона евро плюс 8 милиона, които ще бъдат изплатени впоследствие.

Чуквуезе бе сред най-добрите играчи на Виляреал. Той се отличава с невероятната си скорост и чудесният си дрибъл. Тези му качества го правят невероятно опасен за противниковите отбрани. Когато към тези му качества бъде прибавен и тежкия му удар, Чуквуезе се превръща в перфектното крило за стила на игра на Милан.

Стефано Пиоли обича остри крила, които могат както да създават положения, така и да реализират такива. Точно такъв тип футболист е и Рафаел Леао, който разви играта си много под ръководството на италианския специалист. През следващия сезон обаче се очаква Леао да застане на върха на атаката на Милан, а Чуквуезе и Кристиан Пулишич да му партнират по фланговете. По този начин Милан ще разполага с изключително бърза атака, което ще ги направи много опасни при контраатаки.

Очаква се обаче Чуквуезе да не вземе участие в утрешната контрола на Милан, в която те ще се изправят срещу Ювентус като част от предсезонната подготовка на двата тима.