Милан привлече бивш нападател на Реал Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лука Йович стана играч на "росонерите"

Милан подписа с Лука Йович, който пристига на “Сан Сиро” с безплатен трансфер под наем от Фиорентина, обяви журналистът Фабрицио Романо.

В последните часове на трансферния прозорец Милан успя да си осигури подписа на сръбския национал. В продължение на месеци повтарящата се тема на лятото беше информацията, че агентите на Йович са предложили нападателя на Милан, с малък или никакъв ентусиазъм за идеята от “росонерите”. Това се промени в деня на крайния трансферен срок, тъй като сделката с Порто за Мехди Тареми пропадна, като не успяха да вземат същ Патсон Дака от Лестър и Рафа Мир от Севиля.

Йович не е играл за Фиорентина в предсезонната подготовка, тъй като не е част от плановете на треньора Винченцо Италиано след един сезон, в който отбеляза 13 гола и направи пет асистенции в 50 състезателни мача. Той ще се опита да възроди кариерата си в Милан.

Кариерата на 25-годишния сърбин тръгна надолу, откакто Реал Мадрид плати 63 милиона евро на Айнтрахт Франкфурт през 2019 г. Ще видим дали сръбският нападател ще успее да впечатли с изявите си за Милан през сезон 2023/24.

В същото време Милан изпраща под наем Дивок Ориги в Нотингам, като трансферът има и опцията за откупуване след края на кампанията.