Милан се справи с Каляри за втора поредна победа в Серия А
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Росонерите" вкараха три попадения на "Сардиния Арена" и се изравниха по точки с лидера Интер

Милан записа успех с 3:1 като гост на Каляри в среща от 6-ия кръг на Серия А. “Росонерите” бяха доста по-добрият отбор и постигнаха заслужена победа. Окафор, Томори и Лофтъс-Чийк отбелязаха попаденията за гостите, докато Зито Лувумбо бе точен за Каляри.

С тази победа тимът на Стефано Пиоли събра 15 точки в актива си, колкото има и лидерът Интер. Каляри пък остана с актив от 2 точки и заема последното място в Калчото.

Домакините имаха сериозни надежди, че могат да вземат нещо от срещата, след като Зито Лувумбо откри резултата в 29-ата минута.

Милан обаче вдигна оборотите и изравни в 40-ата минута чрез швейцарския нападател Ноа Окафор. За 23-годишния футболист това бе дебютен гол за “росонерите”.

В края на първата част Фикайо Томори даде аванс на Милан и обратът бе факт. След почивката Лофтъс-Чийк вкара трето попадение за Милан и предреши крайния изход на срещата.

Милан допусна някои положения пред вратата си, но Каляри не успя да се възползва и не се върна в срещата. Тимът от “Сардиния Арена” допусна втора поредна загуба в лигата и положението им става тежко.

В следващия кръг Милан има домакинство на Лацио на 30 септември, докато Каляри ще премери сили с Фиорентина във Флоренция.

В друг двубой от Серия А по това време, отборът на Аталанта надви Верона с 1:0 като гост. Теун Копмейнерс вкара единствения гол в срещата в 13-ата минута.