Милан ще харчи здраво за трансфери, ако дойде нов собственик
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Росонерите" ще получат бюджет от 300 млн. евро това лято при смяна на собствеността

Смяна на собствеността в Милан е все по-обсъждана тема в Италия, като според авторитетния „Гадзета дело Спорт“ бахрейнският инвестиционен фонд Investcorp, който е кандидат-купувачът, е приготвил 300 млн. евро за трансфери това лято, ако сделката за миланския гранд стане факт.

Изданието посочва също, че от това следва да има промяна в трансферните цели на Милан. “Росонерите” по всяка вероятност ще се откажат от  играчите на Сасуоло Джанлука Скамака и Хамед Траоре, като вместо това ще насочат към Себастиан Алер (Аякс), Кристофър Нкунку (РБ Лайпциг), Николо Дзаниоло (Рома) и Орелиан Чуамени (Монако). Алер и Нкунку правят отличен сезон, като първият има 33 гола за своя клуб, а сънародникът му се е разписал в 30 мача за “биковете”. Чуамени, който също е французин, е сред изгряващите таланти във френския футбол и към него има сериозен интерес от Реал Мадрид, а Дзанило е свързван с трансфер в Юве.

Последно Милан разполага с подобни средства за селекция през 2017 година, когато клубът бе закупен от китайски инвеститори. Тогава обаче мащабната селекция не само че не оправда очакванията, но и вкара клуба в сериозни финансови проблеми.