Милан заменя Малдини с друга клубна легенда
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Франко Барези ще поеме поста на бившия си съотборник

Ръководството на Милан взе решение кой да замени Паоло Малдини на поста на изпълнителен директор на клуба. “Росонерите” ще заменят клубната легенда с друга такава – Франко Барези. Двамата с Малдини дълги години играха заедно в тима на Милан и бяха една от най-добрите, а може би и най-добрата централна двойка защитници.

Милан ускори процеса по назначаването на нов директор, тъй като тимът претърпя тежки удари по време на трансферния прозорец. “Росонерите” загубиха Сандро Тонали, който се присъедини към Нюкасъл и не успяха да вземат заместника, който искаха – Давиде Фратези. Халфът на Сасуоло предпочете да отиде в Интер заедно с Маркъс Тюрам, който също бе част от трансферния списък на Милан.

В момента Барези е част от борда на Милан, но заема позицията на почетен президент на клуба. Той бързо прие предложението за новото си назначение, но неговата задача ще бъде изключително трудна. Причината за това е, че неговият предшественик – Паоло Малдини, постигна невероятно добри резултати на тази позиция, които трудно ще бъдат задминати от неговия колега и приятел.