google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Десет дни преди схватките в София нашето момиче получило възпаление на стара травма в лакътя

Триумфиралата с олимпийска квота в категория до 68 килограма на квалификацията в София – Мими Христова, разкри, че вече се чувства много по-уверена в собствените си сили, а амбициите и са да достигне до финала на Игрите в Токио.

“Чувството е уникално, това беше моят ден!” не скри радостта си Христова. “Не мога да кажа коя емоция у мен е по-силна, когато станах европейска шампионка или сега, когато спечелих квотата. Несравнимо е!

Мими Христова: "В Токио тръгвам за финал!" 1

“На всяко състезание човек се стреми да е на първото място. Сега да се порадвам на успеха, пък като дойде, ще го мислим финала. С Елис Манолова и друг път сме се борили.”

Христова ще се срещне днес с другата спечелила олимпийска квота – Елис Манолова, която от няколко години се състезава за Азербайджан, във финала на квалификацията в София. Срещата няма реална състезателна стойност и е по-скоро за престиж.

Мими Христова: "В Токио тръгвам за финал!" 2

“В София атмосферата беше невероятна, въпреки че нямаше публика,” допълни Христова. “Друго си е да бориш на българска земя. Не съм планирала да бия по такъв категоричен начин. Ако си бях казала така да се случи, вероятно нямаше да стане.

“Много съм щастлива, че отивам за втори път на олимпиада. Разбира се, че има разлика тогава и сега. На предишните игри бях в друга категория, сега не ми се налага да свалям категория, дори трябва да похапвам повечко. А и в Рио, когато си по-млад, повече се страхуваш. Сега съм доста по-опитна, по-спокойна. В Токио тръгвам за финал!”

Мими Христова: "В Токио тръгвам за финал!" 3

Особено щастлив беше и селекционерът на националния ни тим Петър Касабов, който разкри, че седмица и половина преди олимпийската квалификация в София, Христова получила възпаление на стара травма на лакътя.

Благодарение обаче на усилията на лекарския екип, и особено на д-р Стефан Стругаров, Мими съумяла да се възстанови за решаващите схватки.

“Подготовката за олимпиадата започва от 17 май,” обяви Касабов. “Беше много тежко, защото на този последен турнир нямахме право на грешки. Доволен съм от тези четири квоти. Вече всичко е ясно коя, къде, в коя категория ще бъде.

“Но не искам да прибързвам и да казвам нещо. Като му дойде времето официално ще бъде обявено от федерацията. Само съжалявам, че не успях да помогна на Мария Оряшкова да спечели квота. Не ни стигна времето за нейната подготовка, още малко ни трябваше.”

Снимки: БФ Борба, Костадин Андонов