Министър Кралев откри Купа "Странджа", българка започна с победа 1
0 0
Мелис Йонузова се наложи над Анна Джени от Швейцария с пълно съдийско единодушие

Най-старият боксов турнир в Европа – Купа „Странджа“, беше открит от спортния министър Красен Кралев и президентът на Международната асоциация по бокс (AIBA) Умар Кремльов. 72-ото издание на надпреварата ще продължи до 27 февруари в зала „София“.

“България за поредна година ще посрещне част от световния боксов елит в зала “София”. Да организираш подобно събитие по време на пандемия е огромно предизвикателство, с което вярвам, че Българската федерация по бокс ще се справи. Надявам се да бъдем свидетели на много интересни срещи, които да бъдат генерална репетиция преди последните квалификации за олимпийския турнир през август”, заяви Красен Кралев при откриването на турнира, като добави, че са взети всички нужни мерки за запазването на здравето на участниците в надпреварата и пожела успех на бойците.

220 боксьори от 31 държави ще вземат участие в тазгодишното издание на турнира, като за отличията ще се борят и медалисти от олимпийски игри, световни и европейски първенства. България е представена от 23 боксьори, сред които и Даниел Асенов (52 кг), Радослав Панталеев (91 кг), Стойка Кръстева (51 кг) и Станимира Петрова (57 кг). Със силни отбори у нас пристигнаха Узбекистан, Казахстан, САЩ, Бразилия, Индия и Франция.

Българката Мелис Йонузова се наложи над Анна Джени от Швейцария с пълно съдийско единодушие в първия мач с родно участие. Утре, 23 февруари, на ринга в зала “София” ще се качат други 15 български представители, сред които е бронзовият медалист от Световното първенство през 2019 г. Радослав Панталеев и световната шампионка при жените от 2014 г. Станимира Петрова. Сесиите са от 11.00, 14.00 и 18.00 часа.