Небивал интерес към тазгодишното издание на Купа “Странджа”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ще има осигурен награден фонд от 200 000 долара, който ще бъде разпределен във всички 25 категории“, казва генералният секретар на БФ Бокс Светослав Сапунджиев

Тазгодишното издание на Купа „Странджа“ получи световно признание. 73-ото издание на надпреварата ще бъде първият „златен“ турнир от Диамантената лига, както и единственият от този ранг в Европа. Надпреварата ще се проведе в зала „София“ в Борисовата градина от 20 до 27 февруари.

Наградният фонд ще е 200 000 долара и ще бъде разпределен между призьорите в 25-те категории при мъжете (13) и жените (12).

“Не мога да не отбележа факта, че са ни избрали за този значим турнир, това означава, че сме свършили добра работа като екип. Чупим всички рекорди за турнир в световен мащаб, не е имало досега такова нещо“, сподели президентът на БФ Бокс Красимир Инински в пресклуб „България“.

Участие в Купа „Странджа“ ще вземат 460 боксьори от 39 страни, а сред тях личат имената на призьори от последните Олимпийски игри в Токио 2020, както и на редица медалисти от Световни и Европейски първенства.

“Турнирът ще се проведе с по три сесии на ден. Това ще продължи до полуфиналите. Финалите ще бъдат в два дена, две сесии, 26 и 27 февруари. Ще има олимпийски и световни шампиони при мъжете и жените, в общи линии най-доброто идва при нас. Входът за ученици ще бъде безплатен, ще се спазват всички противоепидемични мерки. В първия златен турнир домакин ще бъде България. Ще има сребърни и бронзови турнири, които ще дават точки за световната ранглиста. В златния ще има три турнира. Ще има осигурен награден фонд от 200 000 долара, който ще бъде разпределен във всички 25 категории“, казва генералният секретар на БФ Бокс Светослав Сапунджиев.

Програма на състезанието:

“20 – 25 февруари 2022 г.,  елиминации, четвъртфинали и полуфинали

26 февруари 2022 г., финали и церемония по награждаване

Сесия 1 от 14:00 часа, Сесия 2 от 18:00 часа

27 февруари 2022 г., финали и церемония по награждаване

Сесия 1 от 14:00 часа, Сесия 2 от 18:00 часа

Билети за събитието ще се продават онлайн в платформата на URBO и в тяхната партньорска мрежа, както и на място в деня на събитието. Ще бъдат допускани зрители спрямо действащите противоепидемиологични мерки на територията на Столична община.

Вход свободен за всички ученици, които представят документ – ученическа карта или лична карта“