Министър Кралев: За радост на всички Георги Дерменджиев е минало
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Министърът на спорта разкритикува националния селекционер Георги Дерменджиев

Министърът на спорта Красен Кралев отново отправи към критики към бившия национален селекционер Георги Дерменджиев който вече няма да води “лъвовете”, след като договорът му изтече в началото на месеца. От БФС не подновиха контракта на Дерменджиев и в момента се търси нов старши-треньор на представителния ни нациоанален отбор по футбол.

Спортният министър критикува Дерменджиев за избора на играчи и тактика в много от двубоите на България в последната година. Той не бе доволен и от провеждането на решителния мач срещу Унгария, който ни даваше шанс за класиране на Евро 2020.

“За радост на всички Георги Дерменджиев е минало за националния тим. Надявам се повече да не преживяваме подобна срамна година. В Лигата на нациите изиграхме 6 мача, в които направихме две ремита и допуснахме четири поражения, като за 540 минути отбелязахме 2 попадения. Прочетох се с доклада на националния селекционер, но никъде не срещнах една самокритика, никъде не видях момент, в който да се каже, че треньорският щаб е допуснал грешка със селекция или в тактиката в двубоите”, заяви Красен Кралев в интервю за БНТ.

“Загубихме 4 точки в първите два срещи от Лигата на нациите след 90-та минута и то след фрапиращи грешки в смените и в тактиката, а това не беше отбелязано в доклада от националния селекционер. Дано подобни мигове вече биват спестени на българските фенове. Всички са запознати с мнението на цялата футболна общественост за работата на този екип и на този треньорски щаб. Аз не мога да се съглася, че това са най-добрите български футболисти, с които ние разполагаме. Това е ясно за всички”, допълни министърът на спорта”, продължи Кралев.

“Виждаме представянето на младежите. В най-важния двубой за България от години насам, който ни даваше шанс за класиране на Европейското първенство, можеше да излезем в съвсем друго състояние срещу тима на Унгария, в друг състав. Много от футболистите ни в националния споделят, че няма настроение и самочувствие вътре в отбора. Кой трябва да им го предаде? Нали селекционерът е този, който вдъхва самочувствието, вдъхва увереността на играчите и той трябва да ги подготви за двубоя. Нека да гледаме напред, тъй като имаме добро младо поколение”, каза още Красен Кралев..