Mиньор (Перник) приземи Крумовград
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гостите от източните Родопи с първа загуба във Втора лига

Напорист Миньор (Перник) надделя с 3:0 над стартиралия на скорост Крумовград в среща от третия кръг на Втора лига и се изкачи непосредствено зад челниците във временното класиране.

Това бе втора победа за тима на Христо Янев от началото на сезона, като в съшото време гостите от източните Родопи инкасираха първо поражение в първенството.

Точни за Чуковете, които не крият амбициите си да се преборят за промоция за елитния ешелон, бяха Михаел Орачев, Калоян Йосифов и Борис Тютюков.

Миньор излезе напред в резултата след само пет минути игра. Петрос Бакутсис пласира центриране от десния фланг, а левият бранител Орачев матира опитния страж Благой Макенджиев.

В средата на втората част перничани направиха и решаващата стъпка към победата – Йосифов проби в наказателното поле след смущаващо пасивни действия на защитниците на Крумовград и някак си успя да промуши топката в мрежата – 2:0.

Точка в спора пък сложи повяилият в игра през второто полувреме Тютюков, който завърши добре организирана атака по десния фланг.

В следващия кръг Миньор гостува на дублиращия тим на Ботев (Пловдив), а Крумовград, който започна с две победи, приема втората формация на ЦСКА 1948.