Мишо Таков: "Кубрат е герой! Цяло чудо е, че излезе на ринга" 1
1 0
Изтъкнатият треньор ще бъде в ъгъла на Тервел Пелев по време на боя му в Танзания

Един от най-успешните български боксьори от 80-те години на миналия век – Михаил Таков, се върна към емоциите от декемврийския сблъсък между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа в Лондон.

Според избрания за Най-добър треньор на България за 1991 и 2012 година Таков, Кобрата се е представил геройски.

“Научавах много неща около Кубрат в движение, а други дори, след като мачът бе приключил,” коментира бронзовият медалист от световния шампионат в Мюнхен през 1982 година. “Цяло чудо е, че Кубрат въобще излезе в този двубой след прекарания коронавирус.

“За мен той е герой. Който иска да го харесва, който иска да не го харесва – това си е лично убеждение. Но той преживя много около коронавируса и все пак намери смелостта да излезе на ринга и след това да понесе всички негативи от загубата.“

Стана ясно също, че именно Таков ще бъде в ъгъла на Тервел Пулев за двубоя срещу намибиеца Викапита Мероро на 29 януари в Танзания.

Опонентът на Тервел в 16-ия му мач на професионалния ринг е 35-годишен и с по-богат опит от него – Мероро се е бил в 38 двубоя, в които е записал 29 победи (14 с нокаут) и 9 поражения. До този момент Тервел има само победи.

“Винаги, когато има нужда, помагам на братя Пулеви,” сподели Таков. “Така ще бъде и сега с Тервел. Не знам обаче кога ще заминем за Танзания, всичко се урежда от мениджъра Ивайло Гоцев и когато той каже, тръгваме.”

Таков бе и в ъгъла на Кубрат за двубоя с Джошуа на 12 декември в Лондон. Тогава там бе и друг треньор, който помагаше на Кобрата – Ибън Кейсън от САЩ.

По всяка вероятност и Кубрат ще пътува за Африка, за да подкрепи брат си, както прави почти винаги. Боксовата гала ще бъде в град Масаки и ще бъде от 10 срещи.

Двубоят на Тервел е и Мереро е от 10 рунда и е 8-и в програмата.