Младежите ни със страхотна игра и хикс срещу силната Нидерландия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лъвчетата" ни с куп пропуски срещу пълния със звезди тим на "лалетата"

Младежкият национален отбор на България изигра отличен мач срещу връстниците си от Нидерландия и завърши 0:0 в пореден сблъсък от квалификациите за Евро 2023.

Двубоят на стадион “Славия” бе последен шанс за Александър Димитров и компания да си осигурят поне възможност да играят на бараж, като точката ги задържа в играта.

След 15 минути игра България беше много близо до това да открие резултата след като Силвестър Джаспър напредна по десния фланг и центрира към Филип Кръстев, който засече топката от движение, но Шерпен прояви отличен рефлекс и спаси.

В 33-ата минута отборът ни имаше златен шанс да открие. След корнер Валентин Антов се извиси над всички и отклони към Силвестър Джаспър, който от близко разстояние не успя да вкара с глава в опразнената пред него врата.

Mалко преди да измине час игра Дамян Христов се отчете със страхотно двойно спасяване след като отрази далечен изстрел на Тимбер, а впоследствие се хвърли самоотвержено срещу Редан и го спря да отбележи. В заключителните минути на срещата България изяви сериозни претенции за дузпа, след като Димитър Тонев падна в наказателното поле след съприкосновение с Ван ден Берг. Главният съдия обаче бе категоричен, че няма основание да посочи бялата точка.