Младите “лъвчета” с тежка задача срещу звезди на Борусия Дортмунд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Германия до 21 г. с Карим Адейеми и Юсуфа Мукоко в състава пристига в София

В петък отборът на България до 21 г. ще се изправи срещу Германия до 21 г. в среща от квалификациите за Европейското първенство. Мачът на стадион „Александър Шаламанов“ е от 19:15 часа и ще бъде доста интересен, като разбира се гостите са фаворити за победата.

Младите “лъвчета” ще имат много тежка задача в предстоящия мач. Те ще трябва да спират големите таланти на Борусия Дортмунд – Карим Адейеми и Юсуфа Мукоко. Общата стойност на тези двама футболисти е 70 милиона евро. Ансгар Кнауф от Айнтрахт Франкфурт също е сред големите звезди на Бундестима до 21 г., като е оценен на 8 млн. евро. Германският състав общо е оценен на 112,65 милиона евро.

Що се отнася до селекцията на България, нашите са оценени на под 6,5 милиона евро, според „Transfermarkt“. Младият страж на Левски – Пламен Андреев, е най-скъпият футболист в състава, като е оценен на 1,8 милиона евро. Всички останали играчи, извикани от Александър Димитров, са оценени на под милион евро.

Средно един футболист от младежкия ни национален отбор е оценен на едва 270 000 евро, докато един от селекцията на Германия на близо 5 милиона евро. Няма изненада, че Германия са фаворити за победата, като много от феновете на немския футбол може да посетят двубоя, както разбира се и българи, които да подкрепят тима на Александър Димитров.