Италия е на 1/8-финал след драма и гол в 98-та минута
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хърватия отпада от Евро 2024 след невероятен трилър

Италия спаси второто място в група “В” на Евро 2024 след невероятна драма и гол в последните секунди на Матия Закани за 1:1 срещу Хърватия. “Шахматистите” се виждаха на елиминациите, но актуалният европейски шампион ги матира в последния момент.

Хърватите имаха първия добър шанс в 5-ата минута, когато Лука Сучич имаше времето да си нагласи топката извън наказателното поле и да стреля мощно към горния ляв ъгъл, но Донарума успя да се намеси и да избие в корнер.

Италия пропусна златен шанс в 27-та минута. Тогава след ъглов удар топката стигна до Барела, който вдигна топката на втора греда към Алесандро Бастони, а той стреля мощно с глава от няколко метра, но Ливакович направи невероятно спасяване.

Второто полувреме започна с с активна игра и от двата отбора. В 53-ата минута главният съдия Дани Маккели отиде да разгледа с ВАР ситуация, при която Давиде Фратези игра с ръка в наказателното поле при опит за удар на Марин Понграчич и логично посочи бялата точка.

Зад топката застана Лука Модрич, който обаче беше спрян от Донарума. Радостта на Италия обаче трая само няколко секунди, тъй като в атаката след пропуска, Анте Будимир стреля от движение, Донарума спаси, но при добавката Модрич се реабилитира и вкара за 1:0.

В последните 15 минути Италия хвърли всички сили за равенство, което да ги остави на второто място, но нямаше никаква идея в нападение и логично Хърватия се справи с натиска.

Така се стигна до 98-та минута, когато Калафиори получи топката след центъра и пусна към Закани, който с невероятен изстрел в далечния ъгъл матира Ливакович за 1:1.