Монако възкръсна като феникс и направи зрелищен обрат срещу ПСЖ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Монегаските" губеха с 0:2, но сразиха шампиона с 3:2

Монако стигна до зрелищен обрат с 3:2 срещу шампиона и лидер в класирането ПСЖ в дербито на 11-ия кръг на Лига 1. „Монегаските“ изоставаха с 0:2 на почивката, но след страхотно второ полувреме, в което парижани бяха неузнаваеми, стигнаха заслужено до победата. Мбапе отбеляза двата гола за гостуващия тим, а за Монако точни бяха Фоланд на два пъти и Фабрегас от дузпа в 83-ата. ПСЖ остава на първото място в класирането с 24 точки, докато Монако вече е втори с 20.

Първите минути на „Стад Луи II” бяха много равностойни, но гостите се възползваха по най-добрия начин още при първата си възможност. Анхел ди Мария направи отлично подаване в предни позиции за Мбапе, той изпревари Дисаси и хладнокръвно прати в мрежата на домакините.

Монако имаше няколко добри възможности след това, но първо Мартинс не успя да засече подаване отдясно в 31-ата, а две по-късно Курзава върна много безотговорно към Навас, а футболист на домакините не отправи точен удар с глава.

В 35-ата Фофана фаулира Рафиня в наказателното поле, за което получи жълт картон, а ПСЖ правото да изпълнят дузпа. Мбапе бе точен от бялата точка, отбелязвайки своя гол №99 с екипа на парижани.

Три по-късно Мойс Кийн отбеляза трети гол, който обаче бе отменен.

Малко преди края на редовното време Кийн нацели гредата, а след това Мбапе вкара третия си гол, но радостта му заради юбилейното попадение не трая дълго, тъй като ВАР отчете засада при гола.

След почивката домакините показаха напълно различно лице и още в първите минути застрашиха на два пъти вратата на Навас, но в първата ситуация Фоланд прати покрай вратата, а след това стражът на гостите се намеси добре.

В 52-ата германецът върна Монако в мача, намаляйки пасива.

Час след първия съдийски сигнал Тухел вкара в игра звездата на парижани – Неймар.

В 65-ата Фабрегас получи в наказателното поле, с поемането успя да елиминира Навас, но не стигна до топката, за да нанесе удар. Фоланд обаче бе добре позициониран и вкара втория си гол в мача.

Четвърт час преди края на двубоя Фабрегас направи сериозен пропуск от няколко метра, стреляйки над вратата.

В 82-ата Диало допусна сериозна грешка и изгуби топката в близост до наказателното поле, след което фаулира Фоланд и бе отсъдена дузпа за Монако. Реферерът даде жълт картон на играча на ПСЖ, след което обаче провери ситуацията на видеоповторение и промени решението, гонейки Диало с директен червен картон.

Фабрегас не сгреши от бялата точка и обратът стана пълен. „Монегаските“ не допуснаха изравняване и нанесоха трета загуба за ПСЖ от началото на сезона.