Монфис се класира за полуфиналите на Sofia Open 2021
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Французинът се наложи с 6:2, 6:2 над Джанлука Магер (Италия)

Гаел Монфис се класира за полуфиналите на тенис турнира от сериите АТP 250 в София с награден фонд 481 270 евро. Френският тенисист, поставен под №2 в надпреварата, се наложи с 6:2, 6:2 над Джанлука Магер (Италия). Монфис показа отличен сервис и не даде особени шансове на своя противник, затваряйки мача на Централния корт в „Зала Армеец“ след само 50 минути.

“Доволен съм от представянето ми днес. Ударите ми се получаваха, а и сервисът ми вървеше отлично. Надявам се и утре да играя добре, да победя и да получа шанс да да се боря за трофея”, заяви Монфис след успеха.

При предишното си участие през 2019 година, французинът също игра полуфинал. “Представих се добре и предишния път тук и винаги се радвам да се върна на място, където съм играл добре.”

Монфис коментира и предстоящия полуфинал срещу американеца Маркос Хирон, който отстрани след 6:4, 6:2 осмия в схемата Джон Милман (Австралия). “Маркос играе добре. Има страхотна седмица тук. Записа хубави победи, натрупа увереност. Не сме играли досега, но тренирахме заедно преди няколко седмици, както и на Олимпиадата. Харесвам го. Той е страхотно момче. Очаквам с нетърпение мача с него.”

Снимка: Lap.bg