Монтана размаза Дунав и ще играе в Първа лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Монтана надигра Дунав с 4:1 в мач бараж за влизане/оставане в efbet Лигата. Резултатът откри Владимир Айтов в 28-тата минута, а малко преди края на полувремето Тони Тасев покачи. Николай Минков сложи край на интригата в 69-тата. Още един гол отбеляза Атанас Илиев 9 минути преди края на редовното време. В 86-тата Кавалканте реализира почетното, а и последно като отбор от елита, попадение за Дунав.

По този начин Монтана се завръща в Първа лига за пръв път от сезон 2016/2017-та. Монтанчани са един от най-постоянните отбори във втория ешалон, като това е трети бараж за тях през последните 3 сезона. Тимът отстъпи на Септември през 2017-та и Витоша Бистрица през 2019-та.

Дунав пък изпада, след като прекара последните 5 сезона в групата на майсторите. Финансирането на русенци е обвито в мистерия, а бъдещето на клуба неясно, Футболистите за малко въобще да не изиграят този бараж, тъй като обявиха бойкот заради неизплатени заплати. Все пак новото ръководство извади по една заплата и , макар и с 5 часово закъснение, отборът замина за София.

За Монтана, това беше първи мач след 4 месечно прекъсване, след като първенството във Втора лига бе прекратено, поради настъпилата пандемия от коронавирус. Въпреки лошото финансово състояние, Дунав никак не е за подценяване. „Драконите“ спечелиха с 1:0 последния си шампионатен мач с Царско село, а преди това завършиха наравно с Ботев (Враца).

Двата тима започнаха надъхано мача и удари заваляха и към двете врати.

Първата по-сериозна опасност се откри пред Дунав в 14-тата минута, когато Юли Ненов центрира във вратарското поле, но Марин Орлинов плонжира и изби топката с една ръка. Тя попадна точно в Ивайло Лазаров, но той стреля право във вратаря на Монтана.

Отборът от Втора лига откри резултата във 28-тата минута. Тони Тасев центрира от пряк свободен, а Владимир Айтов изпревари защитниците на Дунав и с глава направи Благой Макенджиев безпомощен. Първоначално попадението бе отменено поради засада, но след съдийска консултация, голът бе зачетен. В засада бе друг играч на Монтана, който обаче не влияеше на ситуацията.

Монтана повежда в резултата след попадение на Владимир Айтов!⚽️Дунав 0:1 Монтана⚽️

Posted by Efbet Лига on Friday, July 17, 2020

Две минути преди почивката Монтана нанесе втори удар. Николай Цветков изведе Тони Тасев очи в очи с Макенджиев. Крилото много елегантно преодоля вратаря и прати топката в опразнената врата.

Край на първото полувреме!Монтана е с единия крак в елита, след попадения на Владимир Айтов и Тони Тасев двата тима се оттеглят на почивката при резултат 0:2 в полза на ''славата''.

Posted by Efbet Лига on Friday, July 17, 2020

През второто полувреме Дунав опита да отговори на предизвикателството, но чистите ситуации пред Орлинов липсваха.

Монтана пък нанесе още един удар в 69-тата минута. Цветков намери Минков, който проби напред, нагласи си удобно топката и с много силен удар намери долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Благой Макенджиев.

В 76-тата Митко Русанов проби по прекрасен начин отдясно и центрира на първа греда за Кавалканте, който от 5-6 метра стреля с глава в аут.

Шест по-късно Валери Христов проби по дясното крило и центрира прекрасно на втора греда за Атанас Илиев. Нападателят нямаше проблем да реализира, 15-тия си гол за сезона, от няколко метра.

В 86-тата Фернандо Кавалканте отбеляза почетното попадение за „драконите“, след като засече центриране от ъглов удар.

Стартови състави:

Дунав: Макенджиев, Димов, Колев, Милчев, Исаевски, Ненов, Лазаров, Кавалканте, Щерев, Долапчиев, Христов;

Монтана: Орлинов, Айтов, Михов, Петров, Цонков, Илиев, Балджийски, Тасев, Минков, Цветков, Илиев;