google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Монтана победи Ботев Пловдив с 3:1 на стадион “Огоста” в двубой от 6-ия кръг на efbet Лига. Попаденията за домакините отбелязаха Билял Бари, Стефан Цонков и Тони Тасев. Точен за “канарчетата” бе Атанас Илиев в началото на мача.

Това бе втори успех за тима на Никола Спасов от началото на сезона. Монтана сложи край на серията си от две поредни загуби в лигата, докато Ботев Пловдив регистрира пети пореден мач без победа и остана в долната част на класирането.

Двубоят започна по отличен начин за Ботев Пловдив. “Жълто-черните” откриха резултата в 8-ата минута, след като Атанас Илиев наказа бившия си тим. Тодор Неделев центрира от корнер и Илиев намери топката с глава, за да я прати в мрежата на Благой Макенджиев – 0:1.

В средата на полувремето Монтана пое контрола върху срещата. В 26-ата минута домакините изравниха чрез новото си попълнение Билал Бари. Нападателят получи чудесен пас и напредна в полето на съперника, като стигна до пеналта и с мощен удар прати топката в мрежата на Георги Аргилашки за 1:1.

Секунди по-късно домакините вкараха втори гол и направиха пълен обрат срещу тима на Ботев. “Сините” изпълниха късо пряк свободен удар, като Янко Ангелов центрира в наказателното поле, където Стефан Цонков засече с глава и не остави шансове на Аргилашки – 2:1.

Ферарио Спасов бе видимо разочарован от играта на Ботев Пд и направи две промени още преди почивката. Станислав Шопов и Антонио Вутов замениха Мишел Еспиноза и Станислав Работов. Ботев обаче не подобри играта си, а можеше да допусне трети гол преди почивката, но Аргилашки се намеси добре при удар на Сергей Георгиев.

През втората част на двубоя двата отбора играха на по-ниски отборит. В 55-тата минута Тони Тасев центрира към Сергей Георгиев, който отправи неточен удар. Малко след това Антонио Вутов стреля право в ръцете на Благой Макенджиев.

В 69-ата минута Георги Аргилашки отрази удар на Борислав Балджийски. Тринадесет минути по-късно домакините сложиха точкан а спора. Виктор Генев бе преодолян от Тони Тасев, след което офанзивният футболист отправи удар, но топката бе блокирана от Бандаловски. Тасев бе по-съобразителен след тази ситуация и отправи нов изстрел, който попадна в мрежата на гостите – 3:1.

В продължението на двубоя Антонио Вутов от Ботев Пловдив бе изгонен за втори жълт картон и ще пропусне следващия мач на своя тим. С това поражение “жълто-черните” останаха с актив от 5 точки и заемат 12-ото място в класирането. Тимът на Монтана пък се изкачи на 7-ата позиция с актив от 8 точки.