Моуриньо с остра атака срещу системата ВАР и реферите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Специалния разкритикува отсъжданията в Мърсисайдското дерби и на мача Манчестър Сити - Порто

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо разкритикува остро системата за видеоповторение ВАР. Специалния заяви, че няма извинение за реферите да пропускат ключови моменти в мача, след като вече разполагат с технология, която им помага.

ВАР отново е тема на дебати след отсъждания в Мърсисайдското дерби и след двубоя на Манчестър Сити срещу Порто в Шампионска лига.

В срещата между Евертън и Ливърпул във Висшата лига, вратарят на „карамелите“ Джордан Пикфорд не бе санкциониран за грубо влизане в краката на Върджил ван Дайк, което доведе до контузия на нидерландеца, която го вади задълго извън игра.

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Илкай Гюндоган също избегна червен картон след очевидно нарушение срещу вратаря на Порто, а „гражданите“ получиха дузпа заради фаул на Пепе секунди по-късно.

И двете ситуации бяха прегледани с ВАР, но нарушенията на Пикфорд и Гюндоган не получиха никакви санкции.

Моуриньо, който е на мнение, че и двамата играчи са заслужавали червен картон, приема допускането на грешки от реферите в реално време, но според португалеца е недопустимо да бъдат подминавани подобни инциденти след проверка с ВАР.

„За мен беше трудно да приема грешки на съдиите в мача, но с времето започнах да приемам решенията на съдиите. Когато в хода на играта се допусне грешка от рефера, хората ги приемат, заради скоростта на мача. Но как с ВАР може да се допускат такива неща?“, учудва се специалистът.