Мрачни облаци над Ботев – дълговете са над 1,6 милиона лева
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Няколко горчиви за привържениците на Ботев (Пловдив) разкрития бяха оповестени по време на проведената в сградата на Военния дом обща среща на “жълто-черната” общественост, организирана от Сдружение ПФК Ботев, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и Обединени фракции Бултрас.

Доскорошният най-голям акционер Георги Самуилов е платил 850 000 лева стари задължения през последните месеци, но въпреки това дълговете на Канарчетата с днешна дата са на стойност 1 650 000 лева.

От тях 750 000 лв са задълженията към местни данъци и такси, 240 000 към НАП, 120 000 към фирма “Запрянови”, а 100 000 лева е дълга към пловдивската полиция.

Не са изплатени и заплатите на футболисти, треньори и служители за месец юли. Те е трябвало да бъдат получени до 20 август, но това така и не се е случило. Сумата, необходима за месечните възнаграждения на отбора и персонала е близо 250 хиляди лева.

Ботев очаква около 600 000 лева от трансфера на 16-годишния Никола Илиев в италианския гранд Интер (Милано). Тази сума обаче щяла да се използва за изплащане на заплатите за юли и август.

Проблемите на Жълто-черните наистина са повече от сериозни – те трябва да осигурят и около половин милион за изкупуване на дълга, който остана след фалита на КТБ.

“Никой не е знаел и не сме осведомявани, какво ше се случи,” коментира треньорът на вратарите Лилчо Арсов. “Именно за това осъществихме одобрената от г-н Самуилов селекция.

“Имаше още играчи, които трябваше да се привлекат и такива, които трябваше да се освободят. След като се промени ситуацията, стопирахме селекцията”.