Стърлинг поведе Англия към триумфа срещу Хърватия на “Уембли”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трите лъва" започнаха с победа участието си на Евро 2020 срещу корав съперник

Англия стартира с успех участието си на Евро 2020, след като надви Хърватия с резултат 1:0 на стадион “Уембли”. Единственото попадение в мача отбеляза Рахим Стърлинг през второто полувреме. По този начин селекцията на Гарет Саутгейт стартира уверено на Европейското първенство, след като надвиха големия си противник в група D, в която са още Шотландия и Чехия.

Англия влезе като фаворит в мача, а селекционерът Гарет Саутгейт е взел няколко изненадващи решения относно стартовия състав. Защитникът на Ман Юнайтед Хари Магуайър не е в групата, тъй като доскоро лекуваше контузия. Мейсън Маунт е предпочетен за сметка на Грийлиш на позицият атакуващ халф, а Санчо и Бен Чилуел са резерви, докато титуяляни места получават Стърлинг и Трипиър.

Стърлинг поведе Англия към триумфа срещу Хърватия на "Уембли" 1

Хърватите ще играят в традиционната си схема 4-3-3 като селекционерът Златко Далич залага на оптимален състав. Отборът ще бъде воден от капитана Лука Модрич, който ще си партнира с Брозович и Ковачич в средата на терена.

В 5-ата минута на срещата дойде и първата голяма опасност пред една от двете врати. Англия направи бърза контра-атака, която завърши с удар на Фил Фодън, но топката срещна гредата. Три минути по-късно домакините организираха нова добра атака, но стигнаха само до корнер. След ъгловия удар се стигна до удар от въздуха на Калвин Филипс, но вратарят Ливакович се намеси и предотврати попадението.

В средата на полувремето темпото на игра спадна и головите положения липсваха. Енергията в играта на Англия от началните минути липсваха, а хърватите изглеждаха доста по-добре подредени.

В края на първата част Англия получи правото да изпълни пряк свободен удар на отлична позиция. Зад топката застана Киерън Трипиър, но шутът му не успя да прехвърли стената и така двата тима се прибраха на почивка при резултат 0:0.

Десет минути след подновяването на играта Англия откри резултата. Калвин Филипс пусна страхотен пас към Рахим Стърлинг, който се озова на отлична позиция в наказателното поле и стреля без никакво забавяне, като успя да прокара топката покрай Ливакович и “Трите лъва” поведоха – 1:0.

Малко след това Англия имаше шанс за второ попадение, но Кейн не успя да се възползва от центриране на Маунт, а и защитникът на гостите Чалета-Цар се намеси на ниво.

В 74-ата минута “Трите лъва” имаха нов шанс за гол, като Тайрън Мингс свали с глава към Рахийм Стърлинг, но ударът на футболиста на Ман Сити бе неточен.

До края на срещата Хърватия така и не успя да затрудни вратата на Джордан Пикфорд и ще се надява на успех в следващите си два мача, за да продължи в директните елиминации.

Стартови състави:

Англия (4-2-3-1): Пикфорд – Уокър, Стоунс, Мингс, Трипиър – Филипс, Райс – Стърлинг, Маунт, Фодън – Кейн

Хърватия (4-3-3): Ливакович – Гвардиол, Дуйе Чалета-Цар, Вида, Вършалко – Ковачич, Брозович, Модрич – Перишич, Ребич, Крамарич