ЦСКА и Бодьо/Глимт не успяха да счупят нулите на “Васил Левски”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" не пречупиха скандинавците, но записаха първа точка в ЛК.

Отборите на ЦСКА и Бодьо/Глимт не успяха да излъчат победител, завършвайки наравно 0:0 във втори двубой от груповата фаза на новосформираната надпревара – Лигата на конференциите. Сблъсъкът премина при поделено надмощие – през първото полувреме “армейците” бяха по-добрият тим на терена, но през втората част отстъпиха инициативата на гостите от Норвегия.

Само няколко секунди след началото на мача, грешка в защитата на ЦСКА позволи на гостите да реализират опасна атака, от която обаче не произлезе нещо съществено, тъй като Бусато излезе разчетено и улови кълбото.

В 5-ата минута звездата на “армейците” Греъм Кери стреля опасно от пряк свободен удар от границата на наказателното поле, но Хаикин успя да се намеси.

В следващите минути на два пъти Георги Йомов бе изведен с дълъг пас на фланга, но до центриране в половината на Бодьо/Глимт не се стигаше, тъй като състезателите на гостите блокираха евентуалните подавания.

Гостите спечелиха първия си ъглов удар в 19-ата минута. Патрик Берг го изпълни, но до сериозна опасност не се стигна.

В 30-ата минута дойде и най-опасният шанс за момчетата на Киетил Кнутсен. След центриране от свободен удар се стигна до разбъркване в наказателното поле на “червените”, но пред голлинията Юрген Матей изчисти топката решаващо.

Три минути по-късно изстрел на Солбакен премина над вратата на Густаво Бусато.

До края на първата част двата тима организираха няколко нелоши атаки, но те не се увенчаха с попадение и така ЦСКА и Бодьо/Глимт се разделиха на почивката при нулево равенство.

В 48-ата минута “армейците” стигнаха до ъглов удар, след който Юрген Матей стреля с глава, но неточно.

Само 2 минути по-късно възпитаниците на Стойчо Младенов организираха скоростна контраатака, но Жорди Кайседо не успя да стигне до кълбото, след като бранител на Бодьо/Глимт се намеси.

В 59-ата минута пред гостите от Норвегия се откри страхотна възможност за откриване на резлутата. Ола Солбакен бе изведен зад гърба на отбраната на “армейците”, но Бусато внимаваше и скъси ъгъла, а по този начин успя да избие кълбото с крак.

Секунди след това Мухар опита късмета си с удар от далечна дистанция, но без успех.

8 минути преди края на редовното време за втората част Стойчо Младенов извърши смяна в състава си. Георги Йомов отстъпи своето място, а на него влезе Амос Юга.

В 86-ата минута ЦСКА беше много близо до попадението. Жеферсон качи топката на главата на Кайседо с меко центриране, еквадорецът стреля отлично с глава, но Хаикин показа страхотен рефлекс и с една ръка изби топката.

Бодьо/Глимт отбеляза в самия край на мача, но главният съдия отмени правилно попадението и така двата тима си поделиха точките на Националния стадион “Васил Левски”.

Ето и стартовите състави на двата тима:

ЦСКА (4-4-2): 1 Бусато – 19 Турицов, 29 Лам, 2 Матай (к), 18 Мазику – 10 Йомов, 24 Мухар, 3 Жеферсон, 7 Баи – 8 Кери, 9 Кайседо

Старши треньор: Стойчо Младенов

Бодьо/Глимт (4-3-3): 12 Хаикин – 5 Бьоркан, 4 Хьойбратен, 2 Лоде, 3 Сампстед – 14 Салтнес, 7 Берг (к), 19 Брунстад – 9 Солбакен, 20 Ботием, 11 Пелегрино

Старши треньор: Киетил Кнутсен